U bevindt zich hier:
  • Nieuws & Evenementen

NUTS-codes wordt verplicht onderdeel van organisatiegegevens bij inschrijving

8 februari 2024

Voor ondernemers geldt vanaf 14 februari de verplichting om eenmalig hun organisatiegegevens aan te vullen met een NUTS-code bij het versturen van een aanmelding of inschrijving op een aanbesteding c.q. tender. Vanaf 28 februari is dit een verplicht onderdeel voor aanbestedende diensten bij het publiceren van een aankondiging.

Deels automatische aanvulling NUTS-codes door TenderNed
TenderNed migreert op basis van de al bekende postcodes uiterlijk 14 februari zoveel mogelijk NUTS-codes. Voor de grootste groep gebruikers betekent het dat zij geen actie hoeven te ondernemen, omdat de NUTS-codes automatisch worden toegevoegd. De organisaties waarvoor dit niet geldt krijgen een correctiemelding te zien waardoor ze alsnog de NUTS-codes zelf kunnen toevoegen aan hun organisatiegegevens in TenderNed.

Lokaal beheerder voegt NUTS-code toe
Vindt u na 14 februari nog geen NUTS-code onder uw organisatiegegevens of contactpunt terug? Vraag dan de lokaal beheerder van uw organisatie om zelf de NUTS-code toe te voegen onder de organisatiegegevens. Dat kan de lokaal beheerder ook voor de contactpunten van uw organisatie doen. Als de lokaal beheerder dit vooraf in de organisatiegegevens opvoert, hoeft dit niet meer afzonderlijk per inschrijving/publicatie van een aanbesteding ingevuld te worden. 

Eenvoudiger analyses maken
NUTS staat voor Nomenclature des Unités Territoriales Statistiques. De lijst is een regionale indeling die het eenvoudiger maakt om op Europees niveau eenvoudiger en betere analyses uit te kunnen voeren. De gevraagde NUTS-code is van ‘niveau 3’, het meest specifieke niveau. De verplichting is onderdeel van een aankomende update van de eForms.

Bron: TenderNed

 

 

Terug