U bevindt zich hier:
  • Nieuws & Evenementen

Nieuwe publicatie Circular Buildings roept op tot internationale samenwerking

18 augustus 2022

De publicatie Circular Buildings: constructing a sustainable future van Holland Circular Hotspot is nu digitaal te downloaden. De Engelstalige publicatie onderzoekt hoe concepten uit de circulaire economie kunnen helpen de uitdagingen van de bouwsector aan te pakken en de transitie naar een duurzamere en toekomstbestendige sector te ondersteunen. Daarnaast toont het vele circulaire innovaties en initiatieven uit Nederland.

In het afsluitende hoofdstuk wordt een actieagenda geïntroduceerd, waarin wordt opgeroepen tot internationale samenwerking op het gebied van circulair bouwen. Naast gezamenlijk beleid om prikkels en sancties te creëren, wordt aandacht gevraagd voor het ontwikkelen van gemeenschappelijke normen, meetinstrumenten en samenwerkingsinitiatieven.

25 Nederlandse praktijkvoorbeelden
In het rapport worden in totaal 25 Nederlandse best practices geïntroduceerd, met als doel te inspireren tot verdere ontwikkeling en innovatie binnen en buiten Nederland en kansen te creëren voor koplopers. Door de Nederlandse triple helix-aanpak van samenwerking tussen de publieke sector, de private sector en de academische wereld, ontstaan ​​er continu circulaire innovaties. Circulaire initiatieven zoals de Global Sustainable Enterprise Systems die circulariteit en andere duurzame indicatoren meet, een zelfvoorzienend en toekomstbestendig gebouw voor Holland Casino van ARCADIS en Theo Pauw Groep die hoogwaardige secundaire grondstoffen maakt uit afval.

In verband met auteursrechtelijke bescherming is alleen een inleiding/ samenvatting van dit artikel beschikbaar.

Lees het volledige artikel op duurzaam-ondernemen.nl

Bron: Pianoo.nl, DuurzaamOndernemen.nl

Terug