U bevindt zich hier:
Gratis ondersteuning bij aanbesteden van innovatie  - nu ook gericht op ICT-gerelateerde Green Deal aanbestedingen

Gratis ondersteuning bij aanbesteden van innovatie - nu ook gericht op ICT-gerelateerde Green Deal aanbestedingen

27 februari 2020

Het European Assistance for Innovation Procurement-intiatief (eafip) heeft een nieuwe oproep gelanceerd voor het aanvragen van ondersteuning bij aanbestedingen van innovatie.  Deze nieuwe call roept aanbestedende diensten uit alle EU-lidstaten die een concreet project gestart zijn of binnenkort starten rondom het aanbesteden van innovatie via een Pre-Commercial Procurement (PCP) of Procurement of Innovative Solution (PPI) op om zich aan te melden voor gratis ondersteuning bij hun project.

In 2020 zullen ten minste drie nieuwe aanbestedingen van innovatie van op ICT-gebaseerde oplossingen worden geselecteerd om te profiteren van technische en/of juridische gratis ondersteuning bij hun project.

Waar in voorgaande jaren de focus lag op innovatie-aanbestedingen van high-impact ICT-oplossingen zoals Blockchain, Artificial Intelligence en Cybersecurity heeft de EU besloten voor 2020 daarnaast ook prioriteit te geven aan ICT-gerelateerde aanbestedingen van innovatie die de doelstellingen van de Europese Green Deal ondersteunen en leiden tot duurzame en of circulaire oplossingen.

Het EAFIP verwelkomt daarnaast ook innovatie-opdrachten (PCP en PPI) onder nationale digitale / ICT-strategieën. 

Meer over de voorwaarden en selectiecriteria vindt u hier.

Meer over de ondersteuning via eafip vindt u hier.

 

Meld u aan voor de gratis ondersteuning bij uw project via:

https://ec.europa.eu/eusurvey/runner/EAFIP2020

 

Deadline voor deze eerste selectieronde van 2020 is 15 april 2020

Terug