U bevindt zich hier:

Gevolgen corona voor lopende aanbestedingen

23 maart 2020

PIANOo adviseert aanbestedende diensten hun lopende aanbestedingen te bekijken en te bepalen of de coronacrisis invloed heeft op hun aanbestedingsprocedures. Denk hierbij bijvoorbeeld aan het verlengen van eventueel gestelde termijnen.

Het merendeel van de aanbestedingen verloopt digitaal, waardoor het aanmelden en inschrijven in beginsel niet belemmerd wordt. Maar zeker bij grote aanbestedingen zal het opstellen van een offerte een teamprestatie zijn. Nu het merendeel van Nederland wordt geacht thuis te werken, kan het ingewikkelder zijn een aanmelding of inschrijving vorm te geven.

Verleng daarom eventueel de gestelde termijnen en informeer belanghebbenden ook over eventuele andere aanpassingen in de (beoordelings)procedure. Daarbij moet u iedereen gelijktijdig van dezelfde informatie voorzien. Bij Europese aanbestedingen en nationale procedures met voorafgaande bekenmaking is voor het verlengen van de termijnen een rectificatie vereist. Dit doet u via TenderNed of een van de andere aanbestedingssystemen.

Bron: Pianoo

 

Terug